Na lang wachten is die er uiteindelijk, de Samsung Galaxy S6. De succesvolle Galaxy lijn van Samsung blijft maar doorgaan en daarmee wordt het laatste model, de Samsung Galaxy S5, slechts een pronkstuk uit het galerij van Samsung. Er is veel gespeculeerd over de specificaties, design en nieuwe functionaliteiten, maar dat is niet meer nodig.

Ik gebruik zelf nog steeds de Samsung Galaxy S4, een toestel die ik had genomen in combinatie met een tweejarig mobiel abonnement. In juli zal het contract verlopen en zal ik hoe dan ook voor de Galaxy S6 gaan! Nog steeds maak ik iedere dag met veel plezier gebruik van mijn Samsung Galaxy S4. Overigens heb ik nog de Galaxy S1 ergens in een oude doos liggen. De hamvraag van vandaag is, kan de Samsung Galaxy S6 opnieuw de grote verwachtingen waarmaken?

Draadloos opladen

Al langer wordt er gespeculeerd over het draadloos opladen van mobiele telefoons, maar de Samsung Galaxy S6 maakt het ook waar. Het grote voordeel is minder snoeren en niet constant je telefoon aan te sluiten met een stekkertje. De draadloze oplader zelf is uiteraard wel verbonden middels een stopcontact. Een nieuwe functie is de ‘quick charge’, waarmee binnen een half uur je telefoon voor 50% is opgeladen!

Design en scherm

Hoera, de eerste Samsung Galaxy met een metaal en glazen frame! Eindelijk geen plastic meer, waardoor de telefoon veel degelijker en luxer aanvoelt. Ook de is Galaxy S6 voorzien van Gorilla Glass 4 aan de voor- en achterkant. Hierdoor zullen er niet snel krassen ontstaan en bij het laten vallen van de telefoon is kans op beschadiging minder groot. De Galaxy lijn wordt al jaren voorzien van een SuperAMOLED scherm en ook dit jaar wordt er niet van afgestapt. Het scherm heeft een waanzinnige resolutie van 2K ofwel 1440 x 2560 pixels. Dit maakt het display verreweg de beste op de markt, chapeau!

Camera

De Samsung Galaxy S6 heeft, net zoals altijd, een waanzinnige camera van maar liefst 16 megapixels! Zijn professionele camera’s in een tijd als deze nog wel nodig? Geen grote camera meer om je nek, maar al je foto’s en video’s gewoon lekker maken met het juweeltje van een S6.

Eindoordeel

De Samsung Galaxy S6 maakt haar verwachtingen meer dan waar en kunnen we gerust de beste telefoon op de markt noemen! Wil je een Samsung S6 met een sim only abonnement? Lees hier reviews over simpel.nl.