Smartphones zijn de laatste jaren steeds beter geworden. Hierdoor kunnen we er vandaag de dag ontzettend veel mee doen. Hartstikke mooi natuurlijk, maar de medaille heeft ook een keerzijde. De  prijs is namelijk omhoog geschoten. Je betaalt tegenwoordig honderden euro’s wanneer jij het nieuwste toestel wilt  hebben. Wil jij graag een iPhone? Dan ben je vaak nog wat duurder uit. Apple is namelijk één van de bekendste smartphonemerken. Vind jij dat de prijs voor een iPhone tegenwoordig wel heel hoog ligt? Dan kijk je misschien wel naar andere telefoons. Dat is echter niet nodig. Vandaag de dag zijn er namelijk verschillende mogelijkheden om te besparen op een iPhone. Heb jij geen idee hoe je hierbij te werk gaat? Wij geven jou in de onderstaande tekst een aantal handige tips.

1. Kies voor een ouder model

Er zijn genoeg mensen die altijd de nieuwste telefoon kopen. Dit kost je echter ontzettend veel geld. Vind jij het toch wat te veel van het goede om zo’n groot bedrag te betalen voor een nieuw iPhone? Kijk dan eens naar een wat ouder model. Zodra er een nieuw toestel op de markt is gebracht, gaat de prijs van een ouder model vaak wat naar beneden. Hierdoor kun jij toch vrij makkelijk besparen op de aankoop van een nieuwe iPhone. Een ouder model heeft vaak minder technische snufjes dan het nieuwste toestel, maar deze werkt over het algemeen ook uitstekend. Hecht jij geen waarde aan welke iPhone jij koopt? Dan is het zeker verstandig om voor een wat oudere versie te gaan. Hoe ouder het model is, des te lager het bedrag ligt dat jij ervoor moet betalen. Zo bespaar jij toch al snel een leuk bedrag op een nieuwe iPhone.

2. Ga op zoek naar aanbiedingen en maak een vergelijking

Wil jij liever wel de nieuwste versie van de iPhone? Dan moet je hier flink voor sparen. Wij raden je aan om een iPhone niet direct bij de eerste de beste aanbieder te kopen. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat je dan duurder uit bent. Maak daarom altijd een vergelijking. Dit kun je doen door verschillende winkels te bezoeken, maar vergelijken kan ook op het internet. Door het internet te gebruiken voor een vergelijking zie jij in één oogopslag waar jij het goedkoopst een nieuwe iPhone kunt kopen. Jij komt op deze manier misschien ook nog wel een mooie aanbieding tegen of mogelijk loop je wel een kortingscode tegen het lijf. Wij adviseren je overigens nog wel om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar het geheugen van het toestel. Hier zit namelijk vaak verschil in. Een iPhone met relatief weinig geheugen kost je vaak een stuk minder. Heb jij veel op jouw telefoon staan? Dan kun je beter voor een toestel kiezen met wat meer geheugen. Je bent in dat geval wel wat duurder uit, maar het geheugen van jouw nieuwe iPhone zit niet snel vol.

3. Koop een refurbished iPhone

Om te besparen op jouw iPhone kun je kijken of het toestel ergens tweedehands wordt aangeboden. De kans is dan alleen wel groot dat je niet het nieuwste model tegenkomt. Bovendien is het dan altijd maar de vraag hoe het met de staat van het toestel zit. Wil jij het risico op een miskoop niet lopen? Kies dan voor een refurbished iPhone. Dit is ook een tweedehands toestel, maar dan wel met de nieuwste software. Voordat de telefoons verkocht worden, worden ze eerst uitgebreid getest. Problemen worden verholpen en indien nodig wordt er een nieuwe accu in het toestel gedaan. Hierdoor werkt zo’n toestel vaak nog behoorlijk goed. Natuurlijk moet je wel wat geluk hebben, maar een refurbished iPhone XS houdt het over het algemeen behoorlijk lang vol.

4. Neem een iPhone met abonnement

Een losse iPhone is ontzettend duur. Kun jij niet direct een groot bedrag missen, maar wil je wel de nieuwste iPhone? Kies dan voor een iPhone met abonnement. Jij betaalt in dat geval maandelijks een vastgesteld bedrag voor het gebruik van jouw telefoon. Het toestel krijg je er in dat geval vaak gratis bij. Ook hier geldt dat je er goed aan doet de aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij de één betaal jij maandelijks namelijk minder dan bij de ander. Ook kan de inhoud van een abonnement verschillen per aanbieder. Het verschil in prijs is vaak maar een paar euro, waardoor jij hier mogelijk geen waarde aan hecht. Over een periode van twee jaar, wat vaak de looptijd van een abonnement is, kan dit maar zo een leuk bedrag zijn!